Stadionverbod voor Hellas-fan die Balotelli racistisch bejegende

10 januari 2020, 10:15   Bijgewerkt: 10 januari 2020, 10:37

Een 38-jarige supporter van Hellas Verona heeft een Europees stadionverbod van vijf jaar gekregen voor het racistisch bejegenen van Mario Balotelli. Aan de hand van televisiebeelden en verklaringen van betrokkenen werd hij aangewezen als initiator van racistische liedjes richting de Brescia-spits.

Begin november werd Balotelli in het stadion van Hellas Verona slachtoffer van racisme. De spits was de bejegeningen zo zat dat hij op een gegeven moment de bal pakte en in de tribune knalde. Hij dreigde het veld af te lopen, maar werd overgehaald om de wedstrijd af te maken. De Italiaanse voetbalbond besloot later dat Hellas Verona een thuisduel moest spelen met lege tribunes aan de oostkant van het stadion.

Afgelopen zondag werd Balotelli wederom racistisch bejegend op het voetbalveld. In het thuisduel met Lazio misdroegen supporters van de Romeinse club zich. 'Lazio-fans die vandaag in het stadion waren: schaam jullie', stuurde hij via Instagram de wereld in. Lazio heeft inmiddels een boete van 20.000 euro gekregen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen