Hiddink straks twee à drie dagen per week bij PSV te vinden

10 januari 2020, 08:58

Guus Hiddink is binnenkort weer te bewonderen op De Herdgang, het trainingscomplex van PSV. Daar zal hij als adviseur twee à drie dagen per week rondlopen, laat John de Jong weten aan het Algemeen Dagblad. De technisch manager gaat een dezer dagen ook de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer beginnen.

De Jong werkte in zijn spelerscarrière al eerder samen met Hiddink. "Hij voelt feilloos het karakter aan van spelers, wat ze nodig hebben. Latijns-Amerikaanse jongens, die gaf-ie soms vijf dagen vakantie in het seizoen. Of als Alex zich na Kerst op 3 januari weer moest melden vanuit Brazilië, zei die: 4 januari, toch, trainer? Die extra dag kon er dan komen, waarna Alex hem terugbetaalde in de wedstrijden", vertelt hij.

Spelers een extra dag vrijaf geven, kan Hiddink in zijn huidige rol bij PSV niet doen. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal wordt immers 'slechts' adviseur in Eindhoven. "Guus kan nu dingen aanreiken, waar trainersstaf en directie iets mee kunnen doen."

Hoofdtrainer

Ernest Faber is tot het einde van het seizoen trainer van PSV, maar keert daarna terug in zijn rol van hoofd jeugdopleiding. Zijn opvolger komt buiten Eindhoven, zo werd donderdag duidedlijk. "Verder ligt alles open, een buitenlander kan ook, daar sta ik zeker voor open. En we zoeken een mix voor de hele staf. Diversiteit in leeftijden, karakters en kennis op specifieke terreinen. Verder is een staf die volledig bestaat uit mensen van buitenaf niet wenselijk, wat mij betreft."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen