Van der Sar over vertrek Dest uit Qatar: "Jullie maken het te groot"

10 januari 2020, 07:32

Edwin van der Sar vindt dat er onnodig veel commotie is ontstaan over de beslissing van Sergiño Dest om het winterse trainingskamp in Qatar te verlaten. Omdat de de rechtsachter zich vanwege de spanningen in het Midden-Oosten niet comfortabel voelde, keerde hij donderdag vervroegd terug naar Nederland. Dat werd wereldnieuws.

Dest, een halve Amerikaan, traint de komende dagen met Jong Ajax mee. "We hebben met hem gesproken, ook over de politieke situatie", vertelt Van der Sar aan het Algemeen Dagblad. "Over dat er geen dreiging in Qatar is en dat we voortdurend contact hebben met de ambassades. Maar zijn gevoel bleef slecht en toen hebben we met elkaar besloten dat hij lekker naar huis kon gaan."

"Voor ons is het niet iets groots. Ik heb wel vaker spelers uit trainingskampen zien vertrekken, bijvoorbeeld vanwege blessures. Door de toenemende spanningen die er zijn in de wereld, wordt er nu meer nadruk op gelegd dan in onze ogen nodig is", vervolgt de algemeen directeur, die vertelt dat Ajax zich de gehele week heeft laten informeren door veiligheidsmensen.

"Jullie media maken het echt te groot. Dat Sergiño ermee zit, is legitiem, want hij moet lekker kunnen trainen. Maar volgens mij heeft iedereen het hier goed naar zijn zin, met prima omstandigheden om te trainen en te spelen. De keuze is en blijft voetbaltechnisch", aldus Van der Sar.

Los van de beslissing van Dest om vervroegd terug te keren naar Nederland, is er veel kritiek op Ajax' keuze om een trainingskamp te beleggen in Qatar. "Dat de discussie er is, snap ik. In de afgelopen drie jaar was die er steeds minder, door onze keuze voor dit trainingskamp wel weer. Als Ajax zijnde weten we dat we een grote naam zijn, en als dat een beweging in gang zet, dan is dat prima. Mensenrechtenorganisaties lieten van zich horen en daar is niets mis mee. Ik ben blij dat het op de agenda staat."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen