Atlético vloert Barcelona dankzij zeer knappe comeback

9 januari 2020, 22:02   Bijgewerkt: 9 januari 2020, 23:17

De Spaanse Super Cup-finale wordt zaterdag een wedstrijd tussen twee clubs die afgelopen seizoen geen zilverwerk hebben gewonnen. Atlético Madrid gaat het in de eindstrijd opnemen tegen stadgenoot Real Madrid. In de halve finale won het team van Diego Simeone knap met 2-3 van Barcelona, nadat het kort voor tijd nog met 2-1 achter stond.

In Saudi-Arabië had Frenkie de Jong een basisplaats, net als Arturo Vidal. De Chileen steekt de laatste weken in goede vorm en werd door Ernesto Valverde beloond met een basisplek. In het eerste bedrijf had Barcelona de betere kansen en was het eigenlijk puur de verdienste van Jan Oblak dat Atlético de pauze haalde met een 0-0 stand. De doelman stond, net als zo vaak, geweldig te keepen.

Trainer Simeone koos er in de rust voor om middenvelder Koke in de ploeg te brengen. Die wisselde sorteerde meteen effect: na twintig seconden in de tweede helft was de Spanjaard verantwoordelijk voor de 0-1. Hij tikte rustig binnen na een goede aanval, die ingeleid werd door balverlies van Vidal. Vier minuten later maakte Lionel Messi echter alweer gelijk. De Argentijn punterde knap raak tussen een woud van Atlético-spelers. Hij leek kort daarna ook de 2-1 te maken, maar die goal werd afgekeurd door de VAR omdat er hands was gemaakt.

Toch kwam Barcelona vervolgens op voorsprong. Antoine Griezmann kopte na 62 minuten van dichtbij raak nadat Luis Suarez op Oblak was gestuit. Hij scoorde voor het eerst in tien duels tegen zijn oude werkgever. Barcelona leek er daardoor met de winst vandoor te gaan, zeker omdat Gerard Pique vervolgens de 3-1 produceerde. Ook die goal werd echter afgekeurd door de VAR. Atlético had daardoor nog geloof in een goede afloop en die kwam er ook. Door goals van Álvaro Morata (penalty) en Angel Correa, die profiteerde van geschutter in de Barcelona-defensie, werd een 2-1 achterstand omgebogen in een 2-3 zege.

Atlético gaat zodoende verder in de strijd om de Spaanse Super Cup. Het treft Real Madrid zaterdag in de finale. Die ploeg won woensdag met 3-1 van Valencia.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen