Ten Hag in zijn nopjes met komst Babel: "Natuurlijk"

9 januari 2020, 20:50   Bijgewerkt: 9 januari 2020, 22:01

Ryan Babel staat op het punt om zijn contract bij Ajax te ondertekenen. Hij komt per direct de uitgedunde aanvalslinie van de koploper van de Eredivisie versterken en dat is volgens Erik ten Hag zeer goed nieuws. De coach is zeer blij met zijn komst.

Het is volgens Ten Hag niet makkelijk om de winter een goede speler aan te trekken. "Dan is het op de markt heel moeilijk om een speler te vinden die er direct kan staan. Dat is met Babel wel het geval. Dan moet je toeslaan. Dat is heel goed geanticipeerd en gemanaged", sprak de coach na de 2-0 zege op Eupen tegen Voetbal International. "Hij zal ook aanpassing nodig hebben, maar die aanpassingsperiode hoeft niet lang te duren."

Babel is uiteraard een oude bekende van Ajax en kan zo ingepast worden, weet Ten Hag. "Hij kent de spelers, hij kent Ajax, hij kent de Nederlandse competitie, hij is fit, hij heeft motivatie richting het EK, hij heeft ervaring, is multifunctioneel inzetbaar en hij heeft diepgang maar kan ook in de bal spelen. Als je ziet aan welke criteria hij voldoet, dat zijn heel veel zaken die ons kunnen helpen. Vandaar dat we hebben toegeslagen."

Op de vraag of de trainer blij is met de aanstaande komst van de 33-jarige aanvaller, heeft hij dan ook een duidelijk antwoord. "Ja natuurlijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen