Kongolo geniet: "Vertrouwen van de trainer terugbetalen"

9 januari 2020, 19:49

Rodney Kongolo was vorig seizoen vaak invaller bij sc Heerenveen, maar heeft onder Johnny Jansen een nieuwe rol gekregen. De 22-jarige middenvelder is basiskracht en is bezig aan een goed seizoen. Hij is trainer Johnny Jansen dankbaar.

Op de website van Heerenveen gaat de oud-speler van onder meer Feyenoord en Manchester City in op zijn situatie. "Ik ben blij dat ik dit seizoen ben uitgegroeid tot basisspeler. Dat was steeds mijn doel, maar nu ik dat heb bereikt, wil ik meer. Ik wil alsmaar beter worden. Een van de dingen waar ik hard aan werk, is het maken van doelpunten. Dat gaat aardig, maar het kan nog altijd beter", vertelt Kongolo op de clubwebsite. Hij staat dit seizoen al op drie goals in de Eredivisie.

Met de Friese ploeg bezet de middenvelder halverwege de competitie de achtste plaats. "Ik denk dat we het voor de winter als team redelijk hebben gedaan. We hebben goede wedstrijden gespeeld, maar ook mindere. Het kan een heel mooi seizoen worden wanneer we nog beter worden aan de bal en nog scherper verdedigen. Dat zijn punten waar we hier in Spanje veel aandacht voor hebben en hard aan werken", legt Kongolo uit. Hij hoopt ook na de winter goed spel op de mat te leggen. "De trainer is veel met me bezig. Hij geeft me veel vertrouwen. Het is een fijn gevoel te weten dat de trainer in je gelooft en achter je staat. Zijn vertrouwen wil ik terugbetalen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen