KNVB wil extreem precieze VAR-systemen ook in de Eredivisie

9 januari 2020, 17:17

Ondanks dat de VAR in de Premier League veel kritiek krijgt, denkt de KNVB eraan om precies dezelfde systemen te gaan gebruiken in de Eredivisie. Speciale technieken zorgen ervoor dat er in de Premier League op de millimeter gekeken kan worden naar buitenspelsituaties. Als het aan de KNVB ligt, komt die techniek ook naar Nederland.

Met die techniek kan buitenspel op de millimeter worden vastgesteld. Het moet heel precies zijn, maar zorgt desondanks voor veel kritiek in Engeland. "We streven naar optimalisatie. Maar dat hangt af van overleg tussen de KNVB en de clubs, iedereen moet wel bereid zijn om die investering te doen", legt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond uit aan het Algemeen Dagblad.

In de laatste weken zorgde de techniek voor veel kritiek in Engeland. Veel doelpunten werden na uitvoerige bestudering afgekeurd en dat leidde tot grote onrust onder de voetbalfans. Er gingen al geluiden op om alleen de VAR in te laten grijpen bij duidelijke buitenspelsituaties. In Nederland is momenteel de dure techniek nog niet aanwezig, waardoor de beslissingen van de arbitrage op het veld blijven staan bij onduidelijkheid.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen