Fortuna zet Turkse topclub Istanbul BB te kijk: 0-3

9 januari 2020, 16:52

Fortuna Sittard heeft donderdagmiddag een uiterst knappe oefenzege geboekt op het traininigskamp in Turkije. De Turkse topclub Istanbul Basaksehir FK werd met liefst 0-3 (!) van de mat getikt door de Limburgers. Branislav Ninaj, Amadou Ciss en Mark Diemers maakten de doelpunten namens de ploeg van Sjors Ultee.

De nummer twee van Turkije nam met Robinho, Gökhan Inler, Aziz Behich (allen in de basis) en bankzitters Gael Glichy, Mehmet Topal, Eljero Elia en Demba Ba de nodige grote namen mee naar het oefenduel in het Maxx Royal, toch was het Fortuna Sittard dat de klok sloeg. In het eerste kwartier opende Ninaj de score uit een kopbal en was Fortuna – dat vandaag een overeenkomst met Istanbul BB's concurrent Besiktas wereldundig maakte – de betere ploeg.

Die lijn werd na de pauze doorgetrokken, toen Ciss direct na de thee verdubbelde en nog binnen het uur Diemers met een schot via de lat de derde goal namens Fortuna Sittard aantekende. In het laatste half uur wisselden beide ploegen volop, maar werd er niet meer gescoord, waardoor Fortuna Sittard – de nummer dertien uit Nederland – met de knappe zege aan de haal ging.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen