Madueke (17) debuteert voor PSV, De Haas als linksback

Madueke (17) debuteert voor PSV, De Haas als linksback

9 januari 2020 – Noni Madueke (17) staat voor het eerst in de basis bij PSV. Ernest Faber laat de piepjonge aanvaller opdraven in de oefenwedstrijd tegen Club Brugge. Verder valt op dat Justin de Haas als linksback speelt en Ibrahim Afellay een basisplaats heeft.Madueke kwam anderhalf jaar geleden over van Tottenham Hotspur en maakt in Eindhoven een stormachtige ontwikkeling door. Recent werd het talent doorgeschoven naar Jong PSV en mocht hij als ultieme beloning mee op trainingskamp naar Qatar. Daar bereikt hij zijn volgende mijlpaal met zijn basisplaats tegen Club Brugge.

Ernest Faber kiest voor De Haas als linksback. In de laatste competitiewedstrijden liet hij Nick Viergever nog op die positie spelen. Viergever keert voor de oefenpot terug in het centrum naast Daniel Schwaab. De aanvoerdersband zit donderdagmiddag om de arm van Afellay. In de laatste wedstrijden van 2019 maakte de captain al wat minuten. Nu is hij ook klaar voor een basisplaats.

Faber houdt tegen Brugge Lars Unnerstall onder de lat. Als de Duitser eerste doelman blijft, mag Jeroen Zoet nog deze maand vertrekken. PSV oefent zaterdag ook nog tegen Eupen.

Opstelling PSV: Unnerstall; Dumfries, Schwaab, Viergever, De Haas; Rosario, Afellay, Thomas; Ihattaren, Bruma, Madueke

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 19 januari 2021

  2. maandag 18 januari 2021