Pardew wil versterking: "Ga niet zeggen voor welke posities"

9 januari 2020, 14:17

Een week geleden werd Alan Pardew aangesteld als trainer van ADO Den Haag. De ervaren Engelsman moet de ploeg behoeden van degradatie. In het trainingskamp in Zuid-Spanje maakt de trainer kennis met zijn spelers én andersom. In de komende weken hoopt hij nog een aantal versterkingen toe te voegen aan de smalle selectie.

"Ik wil de selectie breder maken. Want op bepaalde plekken is het nu echt heel erg mager en missen we kwaliteit", sprak Pardew in gesprek met Omroep West. "Als er een speler gewisseld wordt, dan moet er een even goede speler voor terugkomen in het veld." Op welke posities in het veld de Engelse trainer zich wil versterken wil hij niet kwijt. "Er zijn posities die versterkt moeten worden, maar welke dat precies zijn, dat ga ik niet zeggen in de media. Dat is niet eerlijk tegenover de spelers. Maar ik zou nog wel graag wat nieuwe spelers willen zien hier."

De eerste wedstrijd na de winterstop is er gelijk een van leven of dood voor ADO. Hekkensluiter RKC Waalwijk komt naar Den Haag. "Het is een hele belangrijke wedstrijd. Ik concentreer me dan ook alleen maar op die wedstrijd, wie de volgende tegenstander is weet ik niet eens." Vooralsnog wil de Engelsman zijn spelers leren kennen en een plan maken voor de komende wedstrijd. "Het is een jonge groep, een jongere groep dan ik gewend ben te trainen. Ik ben daardoor misschien wel iets milder dan dat ik zou zijn geweest als ik nu bijvoorbeeld bij een Premier League-club aan het roer had gestaan. Maar de groep reageert heel goed op mij, op de rest van de staf en ook op de manier waarop wij het komende half jaar voor ons zien."

Pardew heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen, wat er daarna gebeuren gaat weet hij zelf ook nog niet. "Ik moet op de korte termijn resultaat halen. Mijn voornaamste taak is ADO in de eredivisie zien te houden. Als dat lukt, dan ziet het er alweer heel anders uit. Als de club degradeert, dan maken de financiën het onmogelijk om hier te blijven. Ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen en op een gegeven moment zullen we wel met elkaar gaan praten", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen