'Alleen medische keuring scheidt Babel nog van rentree bij Ajax'

9 januari 2020, 12:56   Bijgewerkt: 9 januari 2020, 14:18

Ryan Babel mag zich weer Ajacied noemen. De overgang die al een tijdje in de lucht hing, is donderdag bevestigd door Winny Haatrecht, de zaakwaarnemer van Babel. De vleugelaanvaller wordt door Ajax voor de rest van het seizoen gehuurd van Galatasaray, mits hij de medische keuring goed doorstaat. 

Ajax was na de blessures van David Neres, Quincy Promes – inmiddels weer fit en Zakaria Labyad op zoek naar versterking in de voorste linie. Het kwam daarbij uit bij kind van de club Babel. De Oranje-international gaat voor zijn derde periode bij Ajax. Hij debuteerde in 2004 voor de Amsterdammers, alvorens hij in 2007 transfereerde naar Liverpool. In 2012/2013 keerde Babel voor één seizoen terug bij Ajax.

De deal liet lang op zich wachten, omdat Ajax en Galatasaray het eens moesten worden over de betaling van het vorstelijke salaris van de aanvaller. Babel deed uiteindelijk zelf water bij de wijn en was bereid om een deel in te leveren, bovendien kan de stap voor hem ideaal zijn met het ook op het EK van komende zomer.

Ryan Babel heeft in Turkije nog een contract tot de zomer van 2022, maar hier was hij niet altijd zeker van een basisplaats. De landskampioen haalde in de naam van Henry Onyekuru ook al een nieuwe speler voor zijn positie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen