Fortuna Sittard start samenwerking met Besiktas

9 januari 2020, 08:26

Fortuna Sittard gaat samenwerken met Besiktas. De clubs hebben een strategisch partnership gesloten. Besiktas wil zo met behulp van de Eredivisionist jonge talenten van Turkse afkomst uit Europa in kaart brengen. Daarnaast gaat de Turkse grootmacht Fortuna helpen met de verdere professionalisering van de organisatie. Hierbij staat de kennisoverdracht van on- en offline groei centraal.

In de regio Limburg zal Fortuna Sittard jaarlijks scoutingswerkzaamheden verrichten voor de vijftienvoudig kampioen van Turkije. Het gaat om circa tweeduizend jonge voetballers uit verschillende leeftijdscategorieën die worden gevolgd. De eerste activiteit hiervoor staat gepland voor april. "Ik ben trots dat we als Fortuna Sittard op deze manier de handen ineenslaan met een grootmacht als Besiktas", zegt voorzitter Isitan Gün op het clubkanaal van Fortuna.

Volgens Fortuna-directeur Ivo Pfennings staan de clubs voor een vruchtbare samenwerking. "We kunnen zowel voetbaltechnisch als organisatorisch veel leren van een club van dit statuur en ik weet zeker dat wij op onze beurt binnen deze constructie ook een enorme waarde hebben voor hen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen