Feyenoord wint na comeback in slotfase van Hoffenheim

8 januari 2020, 17:27   Bijgewerkt: 8 januari 2020, 17:56

Feyenoord heeft woensdagmiddag een knappe oefenzege geboekt op het 1899 Hoffenheim van trainer Alfred Schreuder. De Rotterdammers bogen in de slotfase van de wedstrijd een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning. Nadat Luciano Narsingh met twee doelpunten de stand gelijktrok, maakte Jens Toornstra vlak voor tijd het winnende doelpunt.

Dick Advocaat nam het oefenduel uiterst serieus. Hij stuurde zo ongeveer zijn sterkstee elftal het veld in voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen de nummer zeven van de Bundesliga. Onder de lat stond echter niet Kenneth Vermeer, maar Justin Bijlow. Hij speelde een jaar geleden zijn laatste officiële wedstrijd. Verder startte niet Leroy Fer, maar Renato Tapia op het middenveld.

Na een halfuur kwam Feyenoord op achterstand. Nadat de Rotterdammers de bal niet van de eigen helft kregen, sloeg Hoffenheim toe. Zowel Tyrell Malacia als Marcos Senesi konden niet ingrijpen, waarna Christoph Baumgartner de bal simpel langs Bijlow schoot. Via Robert Skov hadden de Duitsers voor rust nog op 2-0 kunnen komen, maar zijn kopbal eindigde op de lat.

Feyenoord speelde in de tweede helft beter dan voor rust. Toch was het Hoffenheim dat een kwartier voor tijd een tweede doelpunt maakte. Nadat Wouter Burger de bal in het gezicht geschoten kreeg, mocht Sebastian Rudy uithalen. Zijn schot vloog - via een Feyenoord-been - de kruising heen. Feyenoord leek verslagen, maar niets bleek minder waar.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd boog Feyenoord de wedstrijd om. Eerst maakte Narsingh de 1-2 door te profiteren van een fout in de defensie van Hoffenheim. De rappe aanvaller maakte met een stiftje, voor de tweede keer op aangeven van Sam Larsson, ook de gelijkmaker. De comeback werd gecompleteerd door Toornstra, die eveneens scoorde met een stift.

Tijdens het trainingskamp in Marbella oefent Feyenoord nog tegen Borussia Dortmund. Dat duel wordt zaterdag gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen