Groningen onderuit tegen Duitse vierdeklasser Rödinghausen

8 januari 2020, 15:58

FC Groningen heeft zich woensdagmiddag in een oefenwedstrijd met het Duitse SV Rödinghausen geblameerd: de ploeg van Danny Buijs ging op bezoek met 2-0 ten onder. De opponent komt uit op het vierde niveau van Duitsland, waardoor het optreden van de Eredivisie-club als een wanvertoning bestempeld mag worden.

Zonder sterkhouder Sergio Padt, Charlison Benschop en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/361738/aek-athene-heeft-concrete-interesse-in-groninger-memisevic/,_blank,Samir Memisevic] – laatstgenoemde twee voetballers worden in verband gebracht met een winters vertrek – begon Buijs woensdagmiddag ook nog eens grotendeels met de sterkste opstelling. Mohamed El Hankouri was in de eerste helft de gevaarlijkste man van FC Groningen, maar kwam keer op keer niet tot scoren, waardoor er voor de pauze niet gescoord. 

Toen Buijs na de pauze een heel andere ploeg het veld instuurde, ging het nog mis ook voor FC Groningen. Na een fout in opbouw profiteerde Lars Lokotsch volop van geblunder achterin bij de Groningers, terwijl na een uur voetballen Simon Engelmann de eindstand op het bord schoot na een scherpe counter.

Eerste helft: Hoekstra; Zeefuik, Te Wierik, Van Hintum, Warmerdam; Matusiwa, Van Kaam, Lundqvist, El Hankouri; Sierhuis en Asoro.

Tweede helft: Hoekstra; Strunck, Tapmahoe, Ko, Absalem; Schreck, El Messaoudi, Suslov, Balk; Dallinga en Postema.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen