'FC Groningen zoekt opvolger van Benschop in Duitsland'

8 januari 2020, 11:50   Bijgewerkt: 8 januari 2020, 13:38

FC Groningen zoekt de potentiële vervanger van Charlison Benschop in Duitsland. Dennis Eckert (vorig seizoen actief bij Excelsior) en Sebastian Jacob (Saarbrücken) worden genoemd bij de club in het hoge noorden als de opvolgers van de sterke spits, die hard op weg is naar de uitgang in de Bundesliga.

Dat schrijft het Duitse Donaukurier althans. De komst van Eckert lijkt het meest realistisch, aangezien hij vorig seizoen ook in de Eredivisie speelde. Bovendien beschikt hij bij FC Ingolstadt 04 – dat hem transfervrij overnam van Celta de Vigo afgelopen zomer – met negen goals en vijf assists uit dertien duels over uitstekende cijfers in de 3.Bundesliga. Bij Excelsior maakte de 22-jarige Duitser overigens een wisselende indruk.

Lees ookFC Groningen laat Benschop thuis: interesse voor de spits

De 25-jarige Jacob maakte weliswaar zeventien doelpunten in achttien duels namens Saarbrücken, maar doet dat wel in de 'slechts' Regionalliga, het vierde niveau in Duitsland – waar Saarbrücken koploper is. Eerder speelde Jacob voor 1.FC Kaiserslautern, waar hij van 2012 tot en met 2017 onder contract stond.

Benschop staat vermoedelijk voor een vertrek bij FC Groningen. Er is concrete interesse voor de aanvaller en hij is om die reden niet mee op het trainingskamp van de ploeg van Danny Buijs. Hoewel hij in de Eredivisie zeventienmaal in actie kwam voor de winterstop, lijkt hij de concurrentiestrijd met Kaj Sierhuis en talent Joel Asoro te hebben verloren: in de laatste zeven duels was hij hoogstens invaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen