'Geen paniek bij De Ligt ondanks reserverol bij Juve'

8 januari 2020, 10:16   Bijgewerkt: 8 januari 2020, 10:28

Matthijs de Ligt zat tijdens de eerste wedstrijd van Juventus in 2020 op de bank. De verdediger zag hoe de ploeg met het duo Leonardo Bonucci/Merih Demiral met 4-0 van Cagliari. Het was al de vijfde keer op rij dat de Nederlander wisselspeler was, maar volgens Tuttosport is er geen enkele vorm van paniek.

De Ligt leek volledig hersteld van zijn schouderblessure en dat maakte het opmerkelijk dat hij wederom op de bank begon. Eerder kampte hij ook al met bovenbeenklachten die hem nog steeds parten spelen. De Nederlander kijkt zelf dan ook anders tegen de situatie aan, meldt Tuttosport. Hij maakt zich 'geen enkele zorgen' over zijn basisplaats. De verwachting is dat de Nederlander de komende weken weer terug zal keren in het elftal. De Ligt heeft lange gesprekken met Maurizio Sarri gevoerd. De trainer en de speler kwamen tot de conclusie dat De Ligt de tijd moet nemen om helemaal te herstellen van zijn blessures, zodat hij volledig fit in actie kan komen.

De Ligt heeft zijn rol als wisselspeler zonder problemen aanvaard, schrijft de Italiaanse krant. Hij voelt nog altijd het volledige vertrouwen van de clubleiding en de technische staf, ondanks dat hij vooralsnog nog niet echt heeft kunnen imponeren. De club had in het hoofd om hem rustig te brengen maar door de blessure van Giorgio Chiellini in augustus moest De Ligt er op 31 augustus meteen staan. Dat heeft hem, achteraf, niet geholpen. De clubleiding was zich daar van bewust en maakt zich dan ook geen zorgen. Dat geldt ook voor Sarri. De coach zei na de wedstrijd tegen Cagliari waarin De Ligt niet speelde, dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de Golden Boy op termijn de beste verdediger ter wereld kan worden.

Het Italiaanse dagblad merkte dat er rondom de wisselrol van De Ligt tegen Cagliari veel commotie ontstond in Nederland. Daar werd gedacht dat het talent zijn basisplaats definitief kwijt is en dat het EK dus in gevaar komt. De Ligt heeft er zelf alle vertrouwen in dat hij binnen enkele weken weer speelminuten gaat maken. "Matthijs deed het in het begin goed, maar kreeg daarna lichte klachten", legde Sarri al uit. "Daardoor wilde gebruik maken van Merih Demiral die fysiek en mentaal in topconditie is. Het lijkt me logisch dat een coach wat wisselt om zijn spelers te beschermen. Het verandert mijn beeld van Matthijs niet."

De twintigjarige De Ligt staat dit seizoen op dertien Serie A-optredens, waarin hij één keer scoorde. Ook in de Champions League (vier duels) maakte de verdediger al speelminuten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen