Interim-coach Weijs voert Engels in als voertaal bij NAC Breda

8 januari 2020, 09:46

NAC Breda's interim-trainer Willem Weijs heeft Engels als nieuwe voertaal ingevoerd. Onder de ontslagen Ruud Brood werd er nog Nederlands gesproken, maar dat is op verzoek van de spelers veranderd. "Alle Nederlandse jongens verstaan Engels, dus waarom zou ik mezelf niet aanpassen om hen een beter gevoel te geven? Dat doe ik met alle plezier."

Dat vertelt Weijs tegenover BN/De Stem. "Wij hebben een paar jongens die redelijk goed Nederlands verstaan, maar het lastig vinden om het zelf te spreken", legt hij uit. "Wat wij terugkrijgen uit de groep is dat ze het zelf prettig vinden als er Engels wordt gesproken." En dus besloot Weijs om dat op het trainingskamp in Portugal alsnog te doen.

Op het trainingskamp speelde NAC Breda een oefenduel, waarin de coach kansen gaf aan andere spelers dan onder Brood. "We zijn er vrij blanco ingestapt. Iedereen krijgt zijn kans; laat het maar zien op de training en in de wedstrijden. Het zijn niet zo heel veel momenten, reden waarom de groep nu zo gretig is. En we hebben altijd wel wat ideeën, maar we willen ook zien hoe het gaat."

Toch beseft de Weijs ook dat zodra spelers teleurgesteld worden, er een heel andere dynamiek op gang komt. "Dat maakt niet uit, ik loop niet weg voor die verantwoordelijkheid. De uitdaging is: hoe gaan we daarmee om? Nu is alles goed en is iedereen in hosannastemming, straks moeten er weer beslissingen worden genomen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen