Van de Beek op de bres voor Veltman: "Zien niet hoe goed hij is"

8 januari 2020, 09:40

Donny van de Beek is zeer onder de indruk van Joël Veltman. De verdediger is doorgaans niet de speler die de complimenten krijgt, maar wordt volgens zijn ploeggenoot bij Ajax vaak onderschat door de buitenwereld. Zijn waarde voor het elftal is behoorlijk, zegt Van de Beek.

De middenvelder laat zich op de website van Ajax lovend uit over de verdediger. "Toen ik doorbrak, was hij al een vaste waarde in de ploeg. Hij speelt al zoveel jaar in Ajax 1, dat kunnen er niet heel veel zeggen. Daarbuiten is hij heel belangrijk voor de groep. Hij stelt altijd het team voorop en is nooit egoïstisch. Vorig jaar kwam hij terug van een blessure en stond het team al. Maar tegen Juventus kwam hij er toch weer in en hij stond er gewoon. Dat geeft ook aan dat het een toegevoegde waarde is. Ik ben heel blij dat hij is gebleven", is hij lovend.

Ook met zijn persoonlijkheid is Veltman van waarde, stelt Van de Beek. "Joël is een goede en fijne gast binnen de groep. Hij is iemand met humor en hij haalt veel grappen uit. Dan ben ik tijdens het eten mijn telefoon ineens kwijt en dan is de eerste naar wie ik kijk Joël. Tijgerbalsem in boxers, zulke grappen. Dat is ook typisch Joël." Van de Beek voelt de behoefte om het nogmaals voor de verdediger op te nemen.

"Ik wil nog wel één ding zeggen: mensen halen hem altijd naar voren als het niet goed gaat. Terwijl het écht een goede verdediger is; goed aan de bal, slim en verdedigend ook sterk. Die mensen die iedere keer kritiek op hem uiten, snappen niet helemaal hoe goed hij eigenlijk is. Iedereen binnen het team heeft hem heel hoog zitten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen