Telgenkamp op zijn plek in Emmen als onbetwiste nummer één

Telgenkamp op zijn plek in Emmen als onbetwiste nummer één

7 januari 2020 – Dennis Telgenkamp voelt zich de onbetwiste nummer één van FC Emmen, maar sluit niet uit dat hij in de toekomst nog een keer een stap maakt naar het buitenland. De doelman is bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Drentse club, maar staat dit jaar met Emmen voor het eerst onder de lat in de Eredivisie.Telgenkamp was vorig seizoen de reservedoelman bij FC Emmen en daar kon hij maar amper mee leven. "Als voetballer wil je nooit op de bank zitten, ik heb de trainer dan ook vaker dan één keer vervloekt", zei hij in gesprek met RTV Drenthe. "Het heeft even geduurd voordat ik de knop kon omzetten." Inmiddels is hij de vaste doelman in de ploeg van Dick Lukkien en staat hij met Emmen op de veertiende plaats in de Eredivisie.

Telgenkamp maakte de promotie naar de Eredivisie mee als aanvoerder. "Dat was zonder twijfel mijn mooiste seizoen uit mijn loopbaan. Wat ik wel weet is dat handhaving in dit seizoen nog mooier zal zijn dan de promotie van twee jaar geleden. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de ontwikkeling van de club." Over zijn eigen prestaties blijft de 32-jarige keeper kritisch. "Het kan altijd beter en zo moet je ook denken. Ik kan beter worden in het meevoetballen. Ik heb samen met de trainers beelden bekeken en dan is te zien dat ik nog te vaak kies voor 'weg is weg' terwijl de voetballende oplossing er wel lag."

Telgenkamp beschikt over een aflopend contract, als het aan hem ligt tekent hij gewoon bij. Al heeft hij ook wel oren naar een buitenlands avontuur. "Ik ben op mijn plek in Emmen. Ik ben bezig aan mijn vijfde seizoen bij de club, dat zegt denk ik ook genoeg. Een avontuur in landen als Australië, Amerika of Canada lijkt me ook heel mooi."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 22 februari 2020

  2. vrijdag 21 februari 2020