Conte krijgt ruim dertig (!) miljoen mee na ontslag bij Chelsea

7 januari 2020, 15:13

Het ontslag van Antonio Conte bij Chelsea is flink in de papieren gelopen: de Italiaan kreeg in 2018 zijn congé, maar met de afwikkeling van zijn contract – dat overigens slechts twee seizoenen behelste – kostte in totaal ruim dertig (!) miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers van The Blues.

Eerder al was er een slepende rechtszaak tussen de huidige trainer van Internazionale en Chelsea, maar die pakte uiteindelijk uit in het voordeel van Conte. Daardoor kreeg de oefenmeester niet de eerder gecommuniceerde tien miljoen euro, maar 26,6 miljoen pond mee na zijn ontslag - meer dan dertig miljoen euro. Ook kwamen daar nog wat kosten bij voor de rechtszaken tussen beide partijen. In totaal ging er voor meer dan honderd miljoen euro aan ontslagvergoedingen uit bij de Londense club sinds de komst van Roman Abramovich: José Mourinho kreeg – verdeeld over twee periodes – daarvan het grootste deel.

Maurizio Sarri werd overigens de opvolger van Conte en ook hij maakte geen onuitwisbare indruk. Omdat Juventus hem echter al na één seizoen overnam, leverde hij juist 7,5 miljoen euro op voor The Blues. Omdat hij gratis werd opgepikt bij Napoli, kostte zijn aanstelling geen geld, maar leverde het los van zijn salaris zelfs geld op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen