Rekik en Hertha bloeien op onder Klinsmann: "Lach is terug"

Rekik en Hertha bloeien op onder Klinsmann: "Lach is terug"

7 januari 2020 – Jürgen Klinsmann nam eind november het stokje over bij Hertha BSC en sindsdien is die ploeg aardig opgeklommen in de Bundesliga. Karim Rekik heeft een vaste basisplaats in de equipe van de Duitser en is samen met Javairo Dilrosun en Daishawn Redan onderdeel van de Nederlandse enclave in Berlijn.Rekik begon het seizoen als basisspeler, maar werd na twee pijnlijke nederlagen al gauw naar de bank verwezen. De ploeg bleef kwakkelen en uiteindelijk werd de trainer ontslagen. Klinsmann nam het roer over en de voormalig verdediger van PSV kan het goed vinden met de Duitse oefenmeester. "Hij beheerst de kunst van het motiveren heel goed", sprak hij in Bild. "De lach op onze gezichten is terug en dat is het belangrijkste."

Hertha stond bij de aanstelling van Klinsi op een zestiende plek, maar is door acht punten in vijf duels inmiddels opgeklommen naar plek twaalf. "Hij legt de nadruk op plezier. Hij is mijn tiende trainer in mijn carrière, maar hij is de eerste die voor elke wedstrijd zegt: 'jongens vergeet niet te lachen' en dat werkt in ons team heel goed."

Hertha BSC hervat de tweede helft van de competitie met een thuiswedstrijd tegen Bayern München. Dat was ook de tegenstanden tijdens de eerste speelronde van dit Bundesliga-seizoen. De ploeg uit de Duitse hoofdstad speelde toen knap met 2-2 gelijk.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 juli 2020

  2. vrijdag 3 juli 2020

  3. donderdag 2 juli 2020