Heerenveen zoekt winterse oplossing voor drie reservespelers

7 januari 2020, 12:37

SC Heerenveen wil de selectie in de winter zoveel mogelijk bij elkaar houden, maar heeft wel drie spelers op de loonlijst die mogen vertrekken. Volgens technisch manager Gerry Hamstra is er voor Nemanja Mihajlovic, Andreas Skovgaard en Emil Frederiksen 'geen tot weinig perspectief' en mogen zij vertrekken uit Friesland.

Eind december presenteerde Heerenveen al een nieuwe spits in de naam van Runar Espejord. De 23-jarige spits kwam over uit de Noorse competitie en mag zich tijdens het trainingskamp in Spanje bewijzen. "Het valt niet altijd mee in de winter aan te sluiten bij een nieuwe club", sprak Hamstra via de officiële clubkanalen. "Bovendien is de Noorse competitie al een tijdje afgelopen. Runar zal wel tijd nodig hebben om wedstrijdfit te worden. Hij moet de concurrentie centraal voorin aangaan."

Naast de komst van Espejord nam Heerenveen ook al afscheid van een speler. Adres Dreyer werd door Brighton & Hove Albion vervroegd teruggehaald van zijn verhuurperiode om vervolgens verkocht te worden aan FC Midtjylland. "Erg jammer. Het klikte van beide kanten, maar Anders kwam mede door de flinke concurrentie voorin weinig aan spelen toe. Door afspraken in zijn huurovereenkomst kon Brighton hem terughalen en verkopen, zoals gebeurd is. Het zou kunnen dat we hier een vervanger voor gaan halen."

Hamstra vindt de transferwindow in januari een lastige en hoopt dan ook dat hij de selectie zoveel mogelijk intact kan houden. Toch is hij ook bezig met het zoeken van oplossingen voor spelers die weinig aan spelen toe komen in Friesland. "Nemanja Mihajlovic, Andreas Skovgaard en Emil Frederiksen hebben op dit moment bij ons geen tot weinig perspectief. Voor de drie bestaat sluimerende interesse, maar concreet werd dat tot nog toe niet. Het zou goed voor hen zijn dat ze naar een andere club kunnen, tijdelijk of definitief."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen