Management Babel bevestigt gesprek tussen Ajax en Galatasaray

7 januari 2020, 12:34   Bijgewerkt: 7 januari 2020, 14:41

Ajax is met Galatasaray in gesprek over een huurperiode van Ryan Babel. De aanvaller is in beeld geraakt na de vele blessures bij de Amsterdammers voorin, onder anderen Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad kampen met kwetsuren. Verder is hij bij de Turkse topclub op een zijspoor geraakt, omdat hij sportief niet hetgeen toevoegt wat ze hoopten en financieel zwaar op de begroting drukt.

Dat bevestigt het management van Babel tegenover De Telegraaf. Voor de aanvaller kan de stap ideaal zijn met het oog op het EK van komende zomer, omdat hij in Istanbul een forse concurrent erbij gekregen heeft in de persoon van Henry Onyekuru – eveneens een linksbuiten. Bovendien weegt hij zwaar op de loonlasten, waardoor hij zomaar eens het kind van de rekening kan worden.

Lees ook: 'Ajax én Newcastle gelinkt aan Babel

Bovendien missen de Amsterdammers sinds het vertrek van Kasper Dolberg een goed alternatief in de spits voor Dusan Tadic, zeker in de fase dat ook David Neres en Quincy Promes geblesseerd waren op de flank. Met Klaas-Jan Huntelaar starten in de topduels in de Champions League, zag Erik ten Hag niet als ideale optie en dat lijkt dus ook in de Europa League geen reële optie. Met deze multifunctionele optie voorin erbij zouden de opties wel flink toenemen voor de Amsterdammers. Babel kan als links- én rechtsbuiten uit de voeten, maar is ook een optie in de spits. 

Voor Babel - die dit seizoen in vijftien duels vijf keer scoorde en vier assists gaf - zou het een mooie stap zijn ook voor het EK, Ajax krijgt meer opties voorin én Galatasaray is van een dure kracht af. Toch is het volgens De Telegraaf nog alles behalve zeker dat de overeenkomst rondkomt, omdat beide partijen nog geen akkoord hebben over de financiering van de aanvaller, die naar verluidt een vorstelijk salaris ontvangt. Dat zal Ajax in elk geval op zich moeten nemen het komende half jaar. Bovendien zou volgens Turkse media ook Newcastle United interesse hebben in Babel. 

Het zou de derde periode van Babel bij Ajax kunnen worden. De aanvaller brak door in Amsterdam en verdiende een miljoenentransfer naar Liverpool in 2011. In 2013 keerde hij er transfervrij één seizoen terug, alvorens hij naar Kasimpasa trok. In totaal speelde hij 133 duels namens de koploper van de Eredivisie, waarin hij 29 keer scoorde en negentien assists gaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen