Turan vertrekt per direct bij Istanbul BB: toekomst onbekend

7 januari 2020, 12:16

Arda Turan heeft zijn contract bij Istanbul Basaksehir per direct ontbonden. De 32-jarige Turkse voetballer kwam dit Süper Lig-seizoen amper in actie namens de topclub, die hem voor 2,5 jaar huurde van FC Barcelona – dat nog altijd eigenaar is van de middenvelder. Daar loopt zijn contract na dit seizoen af en hoeft hij als actieve voetballer niet meer terug te keren, waardoor hij in feite transfervrij is.

Dat laat Istanbul Basaksehir weten via de clubkanalen. Turan had nog een doorlopende verbintenis voor een half jaar, maar heeft toestemming gekregen van president Göksel Gümüsdag om per direct te vertrekken. Of FC Barcelona hem ook laat gaan of hem laat wachten tot komende zomer – het einde van zijn contract -, is nog onduidelijk. 

Turan verruilde in de zomer van 2015 Atlético Madrid voor Barcelona. Door een transferverbod van Barça moest Turan zijn debuut een half jaar uitstellen, maar een succesverhaal werd het nooit in Catalonië. Ook bij de club van Eljero Elia steeg het avontuur niet tot grote hoogte, mede doordat hij veroordeeld werd voor verboden wapenbezit en openlijke geweldpleging. Eerder speelde hij voor Galatasaray en Vestel Manisaspor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen