Sparta kiest eieren voor geld bij Veldwijk: "Ongemotiveerd"

Sparta kiest eieren voor geld bij Veldwijk: "Ongemotiveerd"

7 januari 2020 – Lars Veldwijk heeft zichzelf onmogelijk gemaakt bij Sparta Rotterdam en mag daarom alsnog vertrekken. Nadat hij kreeg te horen dat hij niet weg mocht op Het Kasteel, waar Halil Dervisoglu de deur al achter zich dicht trok, toonde hij zich dermate ongemotiveerd dat hij alsnog zijn overgang naar de Zuid-Koreaanse club Jeonbuk Hyundai in orde mag maken. Daarmee kiest de club eieren voor haar geld.Dat vertelt technisch directeur Henk van Stee tegenover RTV Rijnmond, een dag nadat hij nog verkondigde dat Veldwijk juist níet weg mocht. "Veldwijk was gisteren teleurgesteld en zwaar ongemotiveerd. Wat is de waarde van Veldwijk als hij niet alleen teleurgesteld, maar ook zwaar ongeïnteresseerd is?", vroeg Van Stee zich hardop af en na een gesprek met Henk Fraser werd Veldwijk naar Nederland gestuurd.

Lees ookVeldwijk heeft akkoord, maar Sparta wil spits niet kwijt

Een transfersom en het niet meer dragen van de salarislast woog voor Sparta Rotterdam zwaarder dan het hebben van een extra (ongemotiveerde) optie voorin. "Hij had zijn zinnen gezet op een transfer naar Zuid-Korea", aldus Van Stee, die bovendien aangaf dat het voor de spelersgroep ook niet goed zou zijn om een ongemotiveerde speler erbij te hebben.

Van het geld dat vrijkomt, hoopt Sparta Rotterdam bovendien spoedig een vervanger aan te trekken. "We hebben wel een lijstje, maar Sparta is afhankelijk van andere clubs of zij hun speler laten gaan", zei Van Stee, die eerder Patrick Joosten en Mico Pinto binnenhaalde. Mocht de transfer alsnog stuklopen, dan mag Veldwijk zich overigens wel weer melden bij Sparta.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 25 mei 2020

  2. zondag 24 mei 2020

  3. zaterdag 23 mei 2020