Conte pareert kritiek: "Geen sprake van countervoetbal"

7 januari 2020, 11:43   Bijgewerkt: 7 januari 2020, 11:57

Antonio Conte heeft geen boodschap aan de kritiek op zijn ploeg Internazionale. De Nerazzurri wonnen maandagavond met 1-3 op bezoek bij Napoli en staan daardoor weer gedeeld bovenaan in de Serie A. Volgens Italiaanse media speelt de ploeg van Conte alleen op de counter, maar de coach zelf is het daar niet mee eens. "Onze tegenstanders respecteren ons meer dan de media."

Voor het eerst sinds 1997 won Inter een uitwedstrijd tegen Napoli. Door de drie punten staat de ploeg weer gelijk met Juventus aan kop van de Serie A. Fabio Capello, oud-trainer van onder andere Juventus, had op de Italiaanse tv kritiek op het countervoetbal van Inter.  "Wij hebben niet gespeeld op de counter, we hebben de hele wedstrijd druk gezet op de helft van Napoli", beantwoordde Conte die kritiek op de persconferentie. "Mensen praten over ons countervoetbal, maar mijn team weet precies wat het moet doen als het de bal heeft. Onze tegenstanders hebben meer respect voor ons dan de media." 

Ook over Romelo Lukaku was de Italiaanse media bij tijd en wijle kritisch, maandagavond scoorde hij opnieuw twee keer. "Nu is het makkelijk om goed te praten over hem, maar nog niet zo lang geleden zeiden de mensen dat hij een ezel was. Ik heb altijd al gezegd dat hij een ruwe diamant was. Ik wilde hem bij Chelsea en zelfs bij Juventus al halen, nu kan ik eindelijk met hem werken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen