Heracles blinkt uit: "Qua fitheid behoren wij tot top van Nederland"

7 januari 2020, 11:09

Heracles Almelo staat op de negende plek in de Eredivisie, maar als het gaat om fysieke fitheid is de ploeg een van de beste in de competitie. De mannen van Frank Wormuth maken veel kilometers en houden vol tot de laatste seconden. De Duitster dankt zijn fysieke trainer Colin de Graaf voor de geweldige fysieke fitheid. "Ik denk dat we qua fitheid tot de top van Nederland behoren", sprak De Graaf.

Heracles vertrok afgelopen weekend naar Sevilla om zich daar voor te bereiden op de tweede seizoenshelft van de competitie. Hier mag De Graaf weer volop aan de bak als fysiektrainer. "Heracles is heel fit", sprak hij in gesprek met Tubantia. "In wedstrijden kunnen we uitvoeren wat de trainer wil. We komen niet op een punt dat als we druk willen zetten, het niet meer lukt. We kunnen in de Eredivisie fysiek maximaal weerstand bieden. Tegenstanders moeten het onderste uit de kan halen."

Ook op de datalijstjes die worden bijgehouden in de Eredivisie scoort Heracles hoog. "Dat Cyriel Dessers in de laatste seconde tegen Ajax zijn snelste sprint over bijna 50 meter aflegt en scoort, zegt wat. We willen tot de fitste ploegen van de competitie horen. Er zijn alleen veel meer factoren die meespelen op weg naar het resultaat. In een volle Kuip in de regen spelen voelt veel zwaarder, dan in de zon in eigen huis. "

Wormuth houdt dan ook alles in de gaten, met als doel om zo goed mogelijk te kunnen presteren. "We praten veel met elkaar. Communicatie is zo belangrijk. Ik weet wie er een nieuw bed heeft, een hond, een kind of wie er niet zo lekker in zijn vel zit. Alles heeft invloed. We zijn steeds bezig de balans te vinden tussen arbeid en rust. Voorkomen dat spelers vermoeid raken, ook al trainen we veel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen