Arteta: "Spelen tegen Leeds is als een bezoek aan de tandarts"

Arteta: "Spelen tegen Leeds is als een bezoek aan de tandarts"

7 januari 2020 – Arsenal won maandagavond met 1-0 van Leeds United, maar daar zag het in de eerste helft totaal niet naar uit. De ploeg van Mikel Arteta kwam er in de eerste 45 minuten maar weinig aan te pas tegen een uitstekend spelend Leeds. "Het is een nachtmerrie om tegen zo'n team te spelen", sprak de Spaanse coach na afloop. Pas na rust stelde zijn ploeg orde op zaken.Onder Arteta speelt Arsenal de laatste weken fris en aanvallend voetbal. Na een dramatische serie werd er vorig weekend eindelijk weer eens gewonnen, Manchester United werd met 2-0 van de mat gespeeld. Tegen Leeds oogde de ploeg in de eerste helft echter vermoeid en kreeg het totaal geen druk op de koploper uit de Championship. "Ik was totaal niet blij", sprak hij na afloop op de persconferentie. "In de rust hebben we dingen omgezet. Het zat hem vooral in de beleving van de wedstrijd, de agressiviteit en intensiteit. Ik verwacht meer van mijn team en dat heb ik ze laten weten."

Ondanks vijftien doelpogingen van de bezoekers in de eerste helft werd er in de eerste helft niet gescoord. "De manier waarop zij spelen maakt het heel lastig en oncomfortabel. Zij verslaan elke drie dagen een ander team in de Championship. Een wedstrijd tegen Leeds is als een bezoek aan de tandarts. Een nachtmerrie."
Tekst gaat door onder tweet.

Door een doelpunt van Reiss Nelson tien minuten na de rust won Arsenal alsnog de wedstrijd. Hierdoor bekeren zij door naar de vierde ronde van de FA Cup, in die ronde treffen zij Bournemouth. Aankomend weekend spelen The Gunners de uitwedstrijden tegen Crystal Palace.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 mei 2020

  2. maandag 25 mei 2020

  3. zondag 24 mei 2020