Sturing verwacht transfers bij Vitesse: "Kijken naar de opties"

7 januari 2020, 08:20   Bijgewerkt: 7 januari 2020, 08:54

Edward Sturing denkt dat Vitesse nog de nodige stappen moet maken voor de hervatting van de competitie. De trainer werd net voor de jaarwisseling aangesteld als definitieve opvolger van de ontslagen Leonid Slutsky. "De ploeg moet weer fysiek in orde worden, we moeten stappen zetten." Ook denkt hij dat er nog het nodige gaat gebeuren op de transfermarkt voor Vitesse.

Waar Sturing vorig jaar nog assistent was, probeert hij nu zijn stempel te drukken als hoofdtrainer. "Tijdens het trainingskamp wil ik mijn speelwijze uitdiepen", sprak hij in gesprek met Omroep Gelderland. "We moeten veel praten, zowel op het veld als daarbuiten. De ploeg moet weer fysiek in orde komen, er moet kracht bij. Daarnaast moet de conditie omhoog, want we willen meer initiatief nemen in wedstrijden en initiatief kost kracht."

In 2017 stapte Sturing ook al in, toen als interim-trainer, maar volgens hem is de situatie nu heel anders. "De vorige keer dat ik instapte stond de ploeg er veel beter voor dan nu. Om dat weer in orde te krijgen, zit ik er bovenop. Ik wil ze aansporen om gas te geven, maar daarbij moet ik ook weer opletten dat ze geen blessures krijgen", sprak hij. "Het is een heel andere groep deze keer en er zijn andere omstandigheden. De vorige keer had ik maar vier a vijf weken de tijd om iets op te bouwen, nu krijg ik wel veel meer de tijd."

Sturing verwacht dat er op transfergebied nog het een en ander gaat gebeuren bij de Gelderse club. "We kijken zeker naar de mogelijkheden. We hebben maar één linksback, dat is heel krap. We hebben ook vier spitsen, maar ik heb er niet vier nodig. Daar moeten we ook naar gaan kijken." Tim Matavz en Oussama Darfalou zouden interesse genieten van andere clubs.

Lees ook: 'VVV-Venlo aast op bij Vitesse overbodige Darfalou'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen