Inter dankzij topduo Lukaku-Martínez weer gedeeld koploper

6 januari 2020, 22:51

In navolging van Juventus heeft ook Inter maandag zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar gewonnen. Op bezoek bij het dolende Napoli boekte de formatie van trainer Antonio Conte een 1-3 overwinning. Romelu Lukaku en Lautaro Martínez bezorgden de Nerazzurri de volle buit. Stefan de Vrij speelde de hele wedstrijd en maakte een solide indruk.

Om in punten gelijk te komen met Juventus moest Inter winnen bij Napoli. De club uit Milaan had sinds 1997 niet meer gewonnen in Napels, maar hoopte maandagavond te profiteren van de sportieve situatie bij Napoli. De Zuid-Italiaanse club is namelijk bezig aan een zeer tegenvallend seizoen. Voor de winterstop werd Carlo Ancelotti ontslagen. Zijn opvolger, Gennaro Gattuso, doet het vooralsnog niet veel beter.

De start van de wedstrijd was veelbelovend. Arkadiusz Milik had Napoli meteen op voorsprong kunnen zetten, maar kopte rakelings over. Aan de andere kant kreeg Lukaku een dot van een kans. Zijn inzet werd van de lijn gehaald, al bleek de Belg ook buitenspel te staan. Lukaku was niet veel later alsnog trefzeker. Hij pikte de bal op de eigen helft op, stak het veld over, werd niet aangepakt en knalde via de paal raak.

Na een halfuur maakte Lukaku ook zijn tweede van de avond. Een kiezelhard schot kon niet worden gekeerd door Alex Meret, die de inzet echter wel beter had kunnen verwerken. Het duurde niet lang voordat Napoli de aansluitingstreffer maakte. Op aangeven van José Callejón gleed de oud-Ajacied de 1-2 binnen. Het lukte Napoli niet om ook de gelijkmaker te forceren. Na een uur werd het zelfs 1-3: Martínez maakte zijn negende competitiedoelpunt van het seizoen.

Zonder écht in de problemen te komen hield Inter in het vervolg van de wedstrijd de voorsprong vast, al raakte Lorenzo Insigne uit een vrije trap nog wel een keer tegen de lat. Door de overwinning komt Inter in punten gelijk met koploper Juventus. Napoli blijft steken op de achtste plaats.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen