Tottenham vindt geen bewijs voor racisme jegens Rüdiger

6 januari 2020, 21:04

Tottenham Hotspur heeft geen bewijs gevonden die de aantijgingen van racisme jegens Antonio Rüdiger onderbouwen. Dat heeft de Londense club maandag bekendgemaakt. Ook de politie heeft onvoldoende bewijs gevonden dat de Chelsea-verdediger racistisch is bejegend.

Het vermeende racisme-incident vond plaats in december tijdens de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Chelsea. In het tweede bedrijf van het duel meldde Rüdiger bij zijn aanvoerder Cesar Azpilicueta dat hij racistisch was bejegend door fans van de thuisploeg. Dit kaartte Azpilicueta aan bij scheidsrechter Anthony Taylor, die de stadionspeaker liet omroepen te stoppen met het maken van racistische geluiden.

Tottenham Hotspur heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Zo heeft de club camerabeelden teruggelezen en liplezers ingeschakeld, maar geen bewijs gevonden. 'We steunen Antonio Rüdiger volledig in de actie die hij heeft ondernomen, maar er is geen bewijs gevonden om de aantijgingen te bevestigen of tegen te spreken. We zijn niet in de positie om verdere actie te ondernemen.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen