Sarri steekt gepasseerde Matthijs de Ligt een hart onder de riem

6 januari 2020, 18:30   Bijgewerkt: 6 januari 2020, 20:28

Juventus-trainer Maurizio Sarri is het vertrouwen in Matthijs de Ligt niet verloren. De Oranje-verdediger moest maandag tegen Cagliari voor de vijfde keer op rij genoegen nemen met een reserverol. Merih Demiral kreeg wederom de voorkeur.

Net als voor de winterstop hield De Ligt maandag de bank warm bij Juventus. Zijn vervanger, Demiral, speelde wederom een puike wedstrijd. Desalniettemin gelooft Sarri nog altijd in De Ligt. "Ik ben er van overtuigd dat hij in de toekomst de beste verdediger ter wereld kan worden. Verplaats jezelf in een jongen van twintig, die moet wennen aan een nieuw land en een nieuw team", begint de trainer tegenover Sky Italia.

"Hij heeft zich een periode ontwikkeld, daarna is zijn groei wat gestagneerd. Dat is een heel natuurlijke situatie. Dat het nu wat minder gaat, is heel normaal. Demiral straalt op dit moment energie uit. Hij is in uitstekende fysieke en mentale vorm, daar wil ik optimaal gebruik van maken", aldus Sarri, die met Juventus een 4-0 zege boekte op Cagliari.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen