Gio: "Mensen totaal verkeerde informatie gekregen"

6 januari 2020, 08:07

Giovanni van Bronckhorst verbaast zich over de commotie rondom zijn aanstelling bij Guangzhou R&F. De oud-trainer van Feyenoord werd op social media beschimpt vanwege de samenwerking die Guangzhou heeft met Ajax. "De mensen hebben totaal verkeerde informatie gekregen in Nederland", stelt Van Bronckhorst.

"Ik werk bij Guangzhou R&F in het zuiden van China. In het binnenland heeft deze club een opleiding. Dat is een afstand zo groot als van Amsterdam naar Parijs. Het is meer dan een uur vliegen. Bij die opleiding willen ze kennis opdoen en die halen ze dan bij Ajax, omdat die club in hun ogen garant staat voor opleiden volgens een Nederlandse manier", verduidelijkt Van Bronkchorst in De Telegraaf. "Ze hopen over een paar jaar spelers uit die opleiding naar hun eigen club te kunnen halen."

De keuze van Van Bronkchorst is zondermeer opvallend. Het afgelopen half jaar werkte hij binnen de City Football Group, waar zijn contract op 31 december afliep. "Ik heb in goed overleg met de City Group een keuze gemaakt. Ze wisten al van de interesse uit China af. Maar we zijn op een heel goede manier uit elkaar gegaan. De City Group is heel goed voor mij geweest. Ik heb veel geleerd van de manier van werken. Ik heb veel nieuwe ervaringen opgedaan binnen de City Group, in Manchester, Melbourne en New York. Ik heb me daar zeer welkom gevoeld. Dat voel je niet zomaar. Wie weet kruisen onze paden in de toekomst weer…"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen