Schwaab had een andere locatie voor trainingskamp PSV gekozen

6 januari 2020, 07:38

Als het aan Daniel Schwaab had gelegen, had PSV een andere locatie voor het trainingskamp gekozen. De Eindhovenaren bereiden zich deze week in Qatar voor op de tweede seizoenshelft. "Ik kijk kritisch naar de manier waarop hier wordt omgegaan met arbeiders en mensen", aldus de Duitse verdediger.

"Het veld is super en alle faciliteiten zijn heel goed. Maar het zijn wel lange vluchten voor een kamp van een week, waardoor je twee hele reisdagen verliest, en gezien de mensenrechtensituatie weet ik niet of je hier naar toe moet gaan", zegt Schwaab in De Telegraaf. "Als ik zelf de verantwoordelijke zou zijn, had ik voor Spanje of Portugal gekozen."

In Doha moet PSV herstelwerkzaamheden verrichten om van de tweede seizoenshelft het beste te maken. Schwaab: "We hebben zware maanden achter de rug. Dat had ik me wel anders voorgesteld, toen ik besloten had om terug te komen. Na twee wedstrijden waarin het totaal scheef gelopen is, tegen FC Utrecht en AZ, zijn we in een negatieve spiraal gekomen en het is ons niet gelukt daar weer uit te komen."

Voor PSV lijkt de tweede plaats het maximaal haalbare, al heeft AZ ook al zeven punten meer. "Als je me er vijf weken geleden naar had gevraagd, dan had ik gezegd dat de titelkoers gelopen was. Maar daarna hebben we ook kunnen zien, dat Ajax problemen heeft als er belangrijke spelers wegvallen. Dan winnen ze ook niet alles. Het gaat erom dat we zelf weer op niveau komen. En dan ben je afhankelijk van anderen of er nog iets mogelijk is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen