AS Roma verzuimt aan te haken bij top van Serie A

5 januari 2020, 22:46

AS Roma is er zondagavond niet in geslaagd de eerste wedstrijd van 2020 te winnen. Voor eigen publiek ging de Romeinse club met 0-2 onderuit tegen Torino. Justin Kluivert ontbrak bij de thuisploeg: hij kampt nog altijd met een hamstringblessure.

Om aan te haken bij de top van de Serie A volstond zondagavond alleen een overwinning voor AS Roma. De ploeg van trainer Paulo Fonseca begon goed aan de wedstrijd, maar zag Torino na tien minuten het houtwerk raken. Via de vingertoppen van Pau López eindigde een inzet van Andrea Belotti op de paal.

De Italiaanse spits had vlak voor rust wat meer geluk. Waar iedereen verwachtte dat hij de bal zou meegeven aan Ola Aina, ramde hij het leder in de kruising. Na rust kreeg Roma verscheidene mogelijkheden om op gelijkte hoogte te komen, maar onder meer Lorenzo Pellegrini en Henrikh Mkhitaryan kregen de bal er niet in. Torino scoorde nog wel een keer. Na een handsbal van Chris Smalling, schoot Belotti vanaf elf meter voor de tweede keer raak.

Roma is er door de nederlaag niet in geslaagd aan te haken bij de top-drie van de Serie A. De Romeinen hebben vier punten minder dan nummer drie Lazio, de stadgenoot die ook nog eens een wedstrijd minder heeft gespeeld.