Invallers voorkomen dat West Ham United op herhaling moet

5 januari 2020, 21:57

West Ham United heeft zondagavond met de nodige moeite de volgende ronde van de FA Cup bereikt. The Hammers wonnen met 0-2 bij Gillingham, een middenmoter in de League One. Pablo Zabaleta brak een kwartier voor tijd de ban, waarna in blessuretijd Pablo Fornals de eindstand bepaalde.

West Ham nam onlangs afscheid van trainer Manuel Pellegrini, die vanwege de tegenvallende sportieve resultaten op straat werd gezet. Zijn opvolger, David Moyes, beleefde op nieuwjaarsdag een geslaagde rentree. AFC Bournemouth werd met liefst 4-0 aan de kant gezet, waardoor de Londense club met vertrouwen afreisde naar Gillingham voor de bekerwedstrijd.

Het duurde lang voordat een doelpunt viel in het Priestfield Stadium. Een kwartier voor tijd scoorde Zabaleta de 0-1. Hij was vlak voor rust in het veld gekomen voor de geblesseerd geraakte Ryan Fredericks. Het was voor Zabaleta zijn eerste doelpunt sinds begin 2017, toen hij nog uitkwam voor Manchester City. De eveneens ingevallen Fornals maakte in blessuretijd aan alle twijfel een einde door de 0-2 te scoren.