De Ligt op weg terug bij Juventus: "Moeilijke periode"

5 januari 2020, 15:09

De reden dat Matthijs de Ligt in de laatste wedstrijden van Juventus niet of nauwelijks in actie kwam, had te maken met blessures. Dat heeft trainer Maurizio Sarri gezegd op de persconferentie voorafgaand aan het duel van Juventus met Cagliari van morgen.

In de verloren uitwedstrijd tegen Lazio Roma op 7 december stond De Ligt voor het laatst aan de aftrap bij Juventus. In de laatste twee duels van het jaar bleef de Nederlandse verdediger telkens de hele wedstrijd op de bank zitten. Volgens Sarri had De Ligt last van een spierblessure in zijn bovenbeen en van problemen aan de schouder. "Hij heeft een moeilijke periode achter de rug", zegt Sarri.

Rust gunnen

Sarri denkt dat die klachten onder meer komen vanwege de vele wedstrijden die De Lig heeft gespeeld. "En Merih Demiral was goed in vorm, waardoor we de kans kregen om De Ligt rust te gunnen. Het lijkt nu weer beter te gaan en we zullen voor morgen een knoop door moeten hakken", doelt Sarri op de keuze voor een eventuele terugkeer van De Ligt in de basis. Tegen nummer zes Cagliari moet Juventus zien te winnen om koploper Internazionale bij te houden. Die ploeg speelt morgen uit tegen Napoli.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen