Allach vertrekt als technisch directeur Vitesse: "Dit is het beste"

5 januari 2020, 14:18

Mo Allach vertrekt als technisch directeur bij Vitesse. De club uit Arnhem heeft dat zondagmiddag via de officiële kanalen naar buiten gebracht. Allach zegt de beslissing zelf na goed overleg te hebben genomen. Marc van Hintum neemt voorlopig de taken van Allach over.

"Ik heb eind 2019 de balans opgemaakt waar ik sta en hoe ik verder wil gaan met mijn loopbaan. Na zo'n overweging vind ik dat je eerlijk naar elkaar moet zijn en dan samen een beslissing moet nemen die zowel het beste is voor de club als voor mijzelf. Vitesse is een waanzinnig mooie club, met enorme potentie en waar ontzettend veel prettige en kundige mensen werken. Ik wens iedereen binnen en rondom de club dan ook veel succes toe", zegt Allach in een verklaring op de clubsite. 

Ziek

Allach was sinds maart vorig jaar de technisch directeur bij Vitesse. Die functie vervulde hij eerder al tussen 2013 en 2017. In die periode won de club de KNVB-beker. In november 2017 vertrok Allach naar Maccabi Haifa in Israël. Zijn terugkeer bij Vitesse blijft dus beperkt tot een korte periode. Eind december meldde Allach zich ziek bij de club, naar verluidt omdat hij het niet eens was met de keuze voor Edward Sturing als hoofdtrainer. 

Lees ook: 'Onrust bij Vitesse: Allach wilde type Rutten als coach'

Vitesse zegt niet blij te zijn met het vertrek van Allach. "Zeker op de sleutelposities binnen de club hoop je op stabiliteit en continuïteit. We betreuren daarom het vertrek van Mo, maar tegelijkertijd zijn we blij dat Marc van Hintum bereid is de taken tijdelijk over te nemen", zegt algemeen directeur Pascal van Wijk. "Marc is een clubman, kent de ins en outs van de club en weet wat er van hem gevraagd wordt in de functie van interim-technisch directeur. De focus komt allereerst te liggen op de winterse transferperiode. Daarna gaan we zorgvuldig op zoek naar een nieuwe technisch directeur."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen