Real Madrid wint na drie remises weer eens in La Liga

4 januari 2020, 18:15

Na drie gelijke spelen op rij heeft Real Madrid weer eens gewonnen in La Liga. De Madrilenen begonnen het nieuwe jaar op positieve wijze door op visite bij Getafe met 0-2 te winnen. Keeper Thibaut Courtois en verdediger Raphael Varane waren de uitblinkers.

Real speelde eind 2019 achtereenvolgens gelijk tegen Valencia, FC Barcelona en Athletic de Bilbao. Het werd dus weer eens tijd voor een zege en die werd zaterdag behaald. Verdediger Raphael Varane kopte na een halfuur de 0-1 binnen, maar kreeg het doelpunt niet op zijn naam. Getafe-keeper David Soria, die de bal ongelukkig beroerde, kreeg een eigen goal toegewezen. De voorsprong voor Real was verdiend aangezien het de betere ploeg was tegen de nummer zeven van La Liga.

Real Madrid sloeg dus kort voor rust toe en deed dit ook kort na de pauze. Acht minuten na de doelwissel kopte Varane de bal overtuigend tegen de touwen: 0-2. De Fransman kreeg de goal nu wel toegewezen, al keek de VAR minutenlang naar het moment omdat er mogelijk sprake zou zijn van buitenspel. Dit bleek niet het geval en dus konden de armen van de Real-speler de lucht in. De ploeg van Zinedine Zidane slaagde erin om in het restant van het duel de nul te houden en dat was vooral te danken aan Courtois. Ondanks dat Real beter was, kreeg de thuisploeg genoeg mogelijkheden. Steeds had de Belgische keeper een antwoord op de pogingen. In de slotfase legde Luka Modric de eindstand vast op 0-3.

Door de zege op Getafe, dat in de Europa League de tegenstander is van Ajax, komt Real aan kop in Spanje. FC Barcelona, dat vanavond de derby tegen Espanyol speelt, heeft een punt minder en kan dus weer langszij komen.