FA Cup: blamage Newcastle United, Pieters trefzeker

4 januari 2020, 15:49

Een flinke mispeer van Newcastle United in de FA Cup: de Premier League-club moet door een 1-1 gelijkspel op herhaling tegen Rochdale, de nummer achttien uit de League One. Mede dankzij Erik Pieters had Burnley meer succes in het belangrijkste bekertoernooi van Engeland.

Rochdale - Newcastle United 1-1

Newcastle was van tevoren gewaarschuwd. In voorgaande ontmoetingen met Premier League-clubs had Rochdale al eens gestunt. Dit seizoen had Manchester United in de League Cup strafschoppen nog nodig om zich te ontdoen van Rochdale en twee jaar geleden sleepte de League One-club in de FA Cup een replay uit het vuur tegen Tottenham Hotspur. Dat laatste kunststukje herhaalde Rochdale tegen Newcastle United. In de slotfase maakte de veertigjarige (!) Aaron Wilbraham (foto) 0-1 van Miguel Almiron ongedaan en werd Newcastle veroordeeld tot het spelen van een replay.

Burnley - Peterborough United 4-2

Burnley deed wat het moest doen tegen Peterborough, dat net als Rochdale uitkomt op het derde niveau van Engeland. In de 4-2 zege bezorgde Erik Pieters zichzelf een persoonlijke mijlpaal. De verdediger maakte zaterdagmiddag zijn eerste in dienst van Burnley. Dat gebeurde ook nog eens op fraaie wijze: vanaf een meter of 25 schoot de 31-jarige linksback raak en tekende hij voor de 2-0.

Overige uitslagen

Birmingham City - Blackburn Rovers 2-1

Bristol City - Shrewsbury Town 1-1

Millwall - Newport County 3-0

Rotterham United - Hull City 2-3

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen