Waarom beginnen alle FA Cup-duels op ongebruikelijk tijdstip?

4 januari 2020, 14:38

Alle FA Cup-duels beginnen dit weekend op ongebruikelijke tijdstippen. De wedstrijden beginnen allemaal een minuut later om aandacht te vragen voor geestelijke gezondheid. Dit maakt onderdeel uit van de campagne 'Heads Up'.

Zo beginnen de wedstrijden van zaterdag en zondag bijvoorbeeld om 13.31 uur, 16.01 uur en 19.16 uur. Daarmee wil de campagne het geestelijk welzijn onder supporters bespreekbaar maken. "Hoewel het uitstellen van de aanvangstijd eenvoudig is, geeft het een krachtige boodschap over geestelijke gezondheid af", zegt FA-directeur Mark Bullingham. "We weten allemaal dat mannen terughoudend kunnen zijn bij dit onderwerp. Dus daarom is het belangrijk dat we voetbal gebruik om het belang van mentale fitheid te benadrukken."

De FA Cup bevindt zich in de derde ronde van het toernooi. In deze fase stromen de Premier League-teams in. Het meest aansprekende affiche is die van zondag tussen Liverpool en Everton. Ook Wolverhampton Wandereres tegen Manchester United op zaterdagmiddag is een duel tussen twee clubs uit de Premier League.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen