Nübel moet aanvoerderschap Schalke afstaan na Bayern-transfer

4 januari 2020, 14:01

Direct na de bekendmaking van zijn transfer naar Bayern München heeft Schalke 04 de aanvoerdersband afgenomen van Alexander Nübel. Omar Mascarell neemt de band over van de 23-jarige sluitpost. Nübel stapt komende zomer over naar Bayern.

"We waren het erover eens dat Alex zijn aanvoerderschap moest afstaan", aldus trainer Sandro Wagner. "De voor- en nadelen hebben we naast elkaar gelegd. Het beste voor het team is dat hij niet langer aanvoerder is. Het zou alleen maar voor onrust zorgen." Wagner wil er verder ook geen grote zaak van maken. "De komende maanden komen er veel belangrijkere dingen aan. Alex blijft een belangrijk onderdeel voor de groep. Het is belangrijk dat iedereen alle steun houdt."

Lees ook: 'Karate Kid' Nübel verruilt Schalke 04 transfervrij voor Bayern

Schalke deed er alles aan Nübel te behouden, maar kon niet voorkomen dat de talentvolle keeper na dit seizoen transfervrij vertrekt. "Met Markus Schubert en Ralf Fährmann hebben we voor volgend seizoen twee uitstekende keepers onder contract staan. We hoeven ons geen zorgen te maken", aldus Wagner.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen