Uit vorm geraakte Uth moet Köln in Bundesliga houden

3 januari 2020, 17:12

Mark Uth keert terug op het oude nest. De 28-jarige aanvaller heeft vrijdag zijn krabbel gezet onder een contract bij 1. FC Köln, dat hem tot het einde van het seizoen huurt van Schalke 04. Daar was de spits op een zijspoor geraakt.

Uth gaat zaterdag meteen mee op trainingskamp naar Spanje, waar Köln zich gaat voorbereiden op de tweede seizoenshelft. De club staat halverwege de competitie vijftiende en die plaats is net genoeg voor lijfsbehoud. Uth scoorde dit seizoen nog niet bij Schalke en kwam vorig seizoen niet verder dan twee goals. Het staat in schril contrast met de periode daarvoor, toen hij in een wedstrijd tegen Nederland zelfs international werd. Verder dan één interland kwam hij niet.

De aanvaller kende in het seizoen 2017/2018 zijn beste jaar in Duitsland, aangezien hij toen veertien keer scoorde. Eerder liet hij ook bij sc Heerenveen, Heracles Almelo en 1. FC Köln, waar hij nu terugkeert, zien een makkelijk scorende spits te zijn. In zijn geboortestad Keulen hoopt de Duitser nu zijn oude vorm terug te vinden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen