AZ verrast: Alkmaarders halen Leeuwin (32) terug naar Eredivisie

3 januari 2020, 14:26

AZ heeft Ramon Leeuwin teruggehaald naar Nederland. De 32-jarige tekende vrijdag voor anderhalf seizoen. Hij komt over van het Deense Odense BK. AZ zocht een centrale verdediger vanwege de langdurige blessure van Pantelis Hatzidiakos. Bovendien zijn Ron Vlaar en Stijn Wuytens ook blessuregevoelig. "We zijn echt op zoek gegaan naar een speler die er meteen kan staan", reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts.

"Dat betekent dus dat hij wedstrijdritme moet hebben en fit moet zijn. En het allermooiste is als hij ook nog eens ervaring heeft in de Eredivisie", licht Huiberts verder toe op het clubkanaal van AZ. "Ramon voldoet daar allemaal aan. Het is een heel mooie aanvulling op onze selectie."

Leeuwin heeft 191 Eredivisie-duels in de benen. Met SC Cambuur, ADO Den Haag en FC Utrecht kwam hij uit op het hoogst niveau van Nederland. De afgelopen twee seizoenen speelde Leeuwin in Denemarken. "Toen AZ zich meldde, was ik direct enthousiast over de club en het voetbal dat hier gespeeld wordt. Ik verwacht hier een mooie tijd te hebben. Er is nog veel om voor te spelen. Daar gaan we vol voor. Het team staat heel goed, maar je hebt natuurlijk meer mensen nodig dan elf."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen