Transferweekje: PSV aast op Rodriguez, mutaties bij Barça

4 januari 2020, 14:54

De winterse transferperiode is geopend. Clubs hebben de eerste transfers al afgerond en de komende weken zit er nog veel meer in het vat. De geruchtenmachine draait dan ook op volle toeren. Welke winterse verrassing halen clubs uit de hoge hoed? Wij praten je bij met een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Rodriguez uitverkorene PSV, Napoli ook in de race

PSV is in de zoektocht naar een zo broodnodige linksback, uitgekomen in Milaan. Ricardo Rodriguez staat in nadrukkelijke belangstelling van de Eindhovenaren. Volgens zijn management is de 27-jarige linksback van AC Milan in gesprek met PSV. De Zwitser heeft wel oren naar een vertrek aangezien hij in Milaan amper aan spelen toekomt en over een half jaar het EK voor de deur staat PSV is niet de enige gegadigde. Ook Napoli houdt Rodriguez in de gaten, weet Tuttosport. Napoli heeft een linksback nodig omdat Faouzi Ghoulam lang niet altijd fit is. Napoli-trainer Gennaro Gattuso werkte bij Milan al eens samen met de Rodriguez en is in die tijd gecharmeerd geraakt van hem De Rossoneri zou zo'n tien miljoen euro verlangen voor de verdediger. Rodriguez zelf heeft naar verluidt om bedenktijd gevraagd.

{image[338966][right-half][]}Tevergeefse poging Ajax voor Vertonghen

Ajax heeft onlangs een lijntje uitgegooid naar Jan Vertonghen, maar de centrale Belgische verdediger is op dit moment niet haalbaar voor de Amsterdamse club. The Telegraph kwam op nieuwjaarsdag met de primeur dat Ajax heeft geprobeerd Vertonghen terug te halen naar de Eredivisie. Een dag later maakte Het Laatste Nieuws bekend dat het een lastig karwei voor de Amsterdammers zou worden om Vertonghen aan te trekken, daar de club te maken heeft met [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/361458/ajax-botst-op-financiele-limieten-bij-vertonghen-transfer/,_blank,bepaalde financiële limieten]. Dat werd 's avonds [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/361498/de-telegraaf-bevestigt-vertonghen-is-te-duur-voor-ajax/,_blank,bevestigd] door De Telegraaf: zowel de transfersom als het salaris vormt een struikelblok. Tottenham Hotspur wil terugverdienen wat het in 2012 aan Ajax betaalde: 12 miljoen euro. Dat gaat Ajax voor een dertiger met een aflopend contract niet neertellen. Mogelijk zijn Inter en Napoli, de andere geïnteresseerde clubs, daar wel toe bereid. Vertonghen staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar Ajax, maar dat gaat deze maand nog niet gebeuren.

Verliest Eredivisie grote namen?

De markt is nog maar net open of verscheidene grote buitenlandse Eredivisie-namen gaan rond in het geruchtencircuit. Vooral in Turkije. De een serieuzer dan de ander. Zo beweren Turkse media dat Istanbul Basaksehir PSV'er Bruma wil huren. Concreter is de belangstelling voor Tim Matavz. Volgens Omroep Gelderland heeft Göztepe verregaande interesse in de spits van Vitesse. Verder deed Besiktas een poging voor PSV'er Érick Gutierrez. Maar het bod was niet interessant voor zowel PSV als de middenvelder zelf, zo meldde het [a,https://www.ed.nl/dossier-psv/besiktas-vangt-bot-bij-interesse-voor-psv-middenvelder-gutierrez~ad0d4780/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web,_blank,Eindhovens Dagblad]. Ook Alen Halilovic kwam voorbij. De huurling van AC Milan zou alweer weg willen bij sc Heerenveen, waar het gevallen toptalent weinig aan spelen toekomt. Volgens AS zouden minstens drie Spaanse clubs de 23-jarige Kroaat willen inlijven.

{image[338924][left-half][]}Mutaties bij FC Barcelona

Als de voortekenen niet bedriegen, gaat er in januari nog het een en ander gebeuren bij FC Barcelona. Twee spelers lijken op weg naar de uitgang: Arturo Vidal en Jean-Clair Todibo. Vidal, die mot heeft met bestuur van Barça, wil vanwege een gebrek aan speeltijd vertrekken. Hij wordt nadrukkelijk in verband gebracht met [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/361383/zanetti-vidal-kan-het-niveau-van-inter-zeker-opkrikken/,_blank,een overgang naar Inter]. Todibo komt eveneens weinig aan spelen toe en staat volgens La Gazzetta dello Sport op het punt verhuurd te worden. Meerdere clubs, waaronder AC Milan en het Bayer Leverkusen van Peter Bosz, willen de Franse verdediger inlijven. Tegenover het vertrek van het tweetal staat de mogelijke komst van Dani Olmo. De 21-jarige middenvelder van Dinamo Zagreb, afgelopen zomer nog in verband gebracht met een overgang naar Ajax, heeft tegenover L'Esportiu [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/361423/barcelona-werkt-aan-terugkeer-olmo-ik-kan-dat-bevestigen/,_blank,bevestigd] dat Barcelona hem een voorstel heeft gedaan.

Pogingen voor concurrent De Ligt

Deze dagen hebben clubs pogingen gedaan voor Merih Demiral, de concurrent van Matthijs de Ligt. Volgens Sky Sport Italia en Tuttosport stroomden de aanbiedingen binnen bij Juventus. Onder meer Manchester City, Borussia Dortmund, Leicester City, Schalke 04 en Bayer Leverkusen stonden naar verluidt in Turijn op de stoep. De clubs hadden tussen de 35 en 40 miljoen euro over voor Demiral. Zij dachten kans te maken, omdat de 21-jarige Turk de eerste maanden van het seizoen niet speelde. Maar in de laatste wedstrijden hield Demiral De Ligt op de bank en is een vertrek dan ook niet bespreekbaar voor de Oude Dame. De enige verdediger van Juventus die in januari wellicht vertrekt, is Daniele Rugani. Zijn transferstatus wordt bepaald aan de hand van het herstel van Giorgio Chiellini, die naar verwachting in februari terugkeert van een kruisbandblessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen