Liverpool na zege op Sheffield jaar ongeslagen in Premier League

2 januari 2020, 22:51

Liverpool is het jaar 2020 uitstekend begonnen. De koploper van de Premier League was donderdagavond op eigen terrein met 2-0 te sterk voor Sheffield United. Mohamed Salah en Sadio Mané waren trefzeker namens The Reds. Door de overwinning verlengt het team van trainer Jürgen Klopp de ongeslagen reeks in de Premier League. Liverpool is nu een jaar ongeslagen in de Engelse competitie.

Op 3 januari 2019 ging Liverpool voor de laatste keer onderuit. Toen was Manchester City, de latere kampioen, met 2-1 te sterk. Sindsdien verloren The Reds, inclusief de wedstrijd van donderdag tegen Sheffield, 37 keer op rij niet in de Premier League. De club van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum verspeelde in die reeks zelfs maar vijf keer punten.

De indrukwekkende serie kreeg donderdag een vervolg op Anfield. Liverpool was veel te sterk voor Sheffield United, dat dit seizoen al vaak wist te verrassen, maar zich tegen de koploper moest beperken tot tegenhouden. Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een lange pass van Virgil van Dijk en een uitglijder van Sheffield-verdediger George Baldock kreeg Andy Robertson een vrije doortocht. Met een strakke pass bereikte hij Salah, die van dichtbij de bal langs Dean Henderson schoof.

Na rust bleef Liverpool de wedstrijd domineren. Nadat Salah met een voorzet de paal raakte, verdubbelde Mané de score. De aanvaller kreeg de bal van Salah en schoot de bal in twee instanties achter Henderson. Sheffield United kreeg vlak voor tijd via Oliver McBurnie een enorme kans op de aansluitingstreffer, maar hij kreeg de bal niet achter Alisson Becker. Daardoor bleef een spannende slotfase uit.

Liverpool heeft door de zege de koppositie in de Premier League verstevigd. The Reds hebben een voorsprong van respectievelijk dertien en veertien punten op Leicester City en Manchester City. Daarnaast heeft Liverpool een wedstrijd minder gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen