Rooney wijst bij debuut Cocu's Derby County direct de weg

Rooney wijst bij debuut Cocu's Derby County direct de weg

2 januari 2020 – Wayne Rooney heeft een geslaagd debuut achter de rug bij het Derby County van manager Phillip Cocu. De 34-jarige routinier won donderdagavond met The Rams met 2-1 van Barnsley. De debutant had zowel bij het eerste als tweede doelpunt van Derby County een aandeel.Rooney traint al een tijdje mee bij Derby County, maar was pas vanaf 1 januari speelgerechtigd. In aanloop naar het duel met Barnsley kondigde Cocu al aan dat de speler/assistent-coach speeltijd zou krijgen. De Nederlander voegde daad bij woord door donderdagavond met Rooney te beginnen. De ervaren aanvaller droeg ook direct de aanvoerdersband.

Het duurde niet lang alvorens Rooney voor de eerste keer belangrijk was voor zijn nieuwe club. Uit een vrije trap van de honderdtwintigvoudig Engels international tikte Jack Marriott de 0-1 binnen. Vroeg in de tweede helft kwam Barnsley op gelijke hoogte via Elliot Simões, maar niet veel later kwam Derby County voor een tweede keer op voorsprong. Rooney bediende met een lange bal Andre Wisdom, die op zijn beurt Martyn Waghorns bereikte. Laatstgenoemde maakte de 1-2.

De zege op Barnsley volgt slechts drie dagen op de overwinning op Charlton Athletic (2-1). Derby County blijft de nummer zeventien van de Championship, maar heeft door de tweede zege op rij de aansluiting gevonden bij de enorme middenmoot. Nummer drie Brentford heeft slechts tien punten meer.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020