Einde seizoen Chambers, Arsenal mogelijk de markt op

2 januari 2020, 17:26   Bijgewerkt: 2 januari 2020, 19:15

Calum Chambers komt dit seizoen niet meer in actie voor Arsenal. De 24-jarige verdediger heeft zondag tegen Chelsea (1-2) een zware knieblessure opgelopen en is vermoedelijk zes tot negen maanden uit de roulatie. Dat meldt de Londense club donderdag via de officiële kanalen.

Het gevolg van de zware blessure van Chambers is dat Arsenal mogelijk de winterse transfermarkt op gaat. Het team van nieuwe trainer Mikel Arteta kan namelijk voorlopig ook geen beroep doen op Kieran Tierney, die kampt met een schouderblessure. Héctor Bellerin is ook geblesseerd, maar hij is in tegenstelling tot Chambers en Tierney niet langdurig uit de roulatie.

Arteta laat donderdag weten dat Arsenal de markt op gaat om te kijken of het team versterkt kan worden. "Dat is onze plicht en daar gaan we aan werken. Mijn plicht is om mijn mening te geven over dingen die we kunnen verbeteren. We hebben te maken met een paar vervelende blessures, zoals die van Calum. Dat verandert natuurlijk onze plannen, maar de realiteit is dat we op dit moment niet heel veel kunnen doen", doelt de Spanjaard op de beperkte financiële mogelijkheden.

Eén van de spelers die in verband wordt gebracht met een overgang naar Arsenal, is Dayot Upamecano van RB Leipzig. Er hangt echter een fors prijskaartje aan de 21-jarige verdediger. Naast Upamecano zou ook Nathan Aké (AFC Bournemouth) in beeld zijn bij Arsenal. De op dit moment geblesseerde Oranje-international is bij meerdere Engelse topclubs in beeld.

Aubameyang

Waar Arsenal de mogelijkheden bekijkt om zich te versterken, daar wordt Pierre-Emerick Aubameyang in verband gebracht met een vertrek. De kans lijkt echter niet groot dat de Londense club zijn topscorer laat gaan. "Ik denk niet eens na over de mogelijkheid dat hij vertrekt. Ik wil hem hier hebben", aldus Arteta, die ook Granit Xhaka voor Arsenal wil behouden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen