Blummel blij met De Graafschap: "Doel is Eredivisie halen"

2 januari 2020, 09:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor Sven Blummel is er een droom in vervulling gegaan. De 23-jarige aanvaller verbond zich op oudjaarsdag aan De Graafschap, dat hem overnam van Fremad Amager uit Denemarken. De oud-speler van FC Den Bosch is blij met de kans.

De Graafschap wilde de aanval graag versterken en is uitgekomen bij Blummel. Eerder maakte hij furore bij FC Den Bosch waarvoor hij in twee seizoenen 23 keer scoorde. Hij verliet Den Bosch afgelopen zomer voor een Deens avontuur. Hij scoorde in een halfjaar twee goals en gaf vier assists op het tweede niveau in Denemarken. "Een leerzame tijd. Voor het eerst op mezelf. In Kopenhagen, een prachtige stad. Ik had het ook prima naar mijn zin bij de club, speelde bijna alles. Maar ik miste Nederland wel, mijn familie. Toen De Graafschap interesse toonde, was ik daarom ook meteen enthousiast. Een club met ambitie en een geweldige achterban", zegt hij tegen De Gelderlander.

De doelen van de club zijn duidelijk, weet Blummel. "De Graafschap wil promoveren, die missie spreekt mij aan. Als klein jochie droomde ik ervan profvoetballer te worden. Nu is mijn doel de Eredivisie te halen. Vorig seizoen heb ik met Den Bosch naast promotie gegrepen. De drang is daarom nu nóg groter mijn doel te halen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen