Jurjus wil stap maken: "Idee is naar het buitenland gaan"

2 januari 2020, 09:22   Bijgewerkt: 2 januari 2020, 10:36

Hidde Jurjus speelde nog nooit een officiële wedstrijd voor PSV, maar heeft nog altijd een verbintenis tot 2021 bij de club. De 25-jarige doelman speelt op huurbasis bij De Graafschap en overweegt om in de zomer naar het buitenland te vertrekken.

Tegen Omroep Gelderland is de keeper zeer openhartig over zijn toekomst. "Het idee is om volgend seizoen een stap te maken. Ik zou heel graag naar het buitenland te gaan. Ik weet dat we nu nog alle vrijheid hebben", doelt hij op zijn gezinssituatie. "Die koester ik. Het idee ergens de taal te leren, je aan te passen aan de cultuur en mee te moeten in de maatschappij van dat land. Daar sta ik enorm voor open."

Jurjus heeft nog altijd een contract bij PSV, waar het hem niet lukte om door te breken. "Maar daar kan ik prima mee leven. Het was niet haalbaar en het is ook geen issue meer. Soms moet je ook een beetje geluk hebben dat alles de goede kant op valt. In mijn eerste seizoen bij PSV zat ik in de Champions League tegen Bayern München op de bank. Stel, je komt erin. Dan kan het anders lopen. Maar de stap van FC Utrecht of FC Groningen is al groot. Voor mij gold dat ook."

De doelman vindt dat PSV ook kritisch naar het eigen functioneren moet kijken. "Ik vind dat PSV in het contact met mij te weinig heeft gedaan de afgelopen jaren. Jonge jongens zouden daar meer profijt van kunnen hebben. Daar is denk ik winst te boeken. Ja, ik daar nog steeds een geweldig contract. Ik zou dief van mijn eigen portemonnee zijn, maar wil ook weer niet voor het geld blijven zitten. Er moet wel steeds een sportieve uitdaging zijn. Daar gaan we binnenkort weer samen naar kijken. En dan is het afwachten. Je bent van zo veel dingen afhankelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen